HIERONTA RENTOUTTAA JA ALENTAA TEHOKKAASTI STRESSIÄ RENTOUTTAEN KEHOA JA MIELTÄ

KLASSINEN HIERONTA on yksi vanhimmista hoitomuodoista.
Hieronta on tärkeä osa lihashuoltoa särky- ja kiputiloissa, lihaskireyksissä tai -krampeissa sekä käsien ja sormien puutumisissa. Ne viestittävät liiallisesta kuormituksesta, virheasennoista, yksipuolisesta harjoittelusta tai työasennoista. Huono ergonomia, esim. päätetyö ja toispuoleinen kantaminen voivat aiheuttaa mm. päänsärkyä ja huimausta.

Hieronta lievittää lihasperäisiä vaivoja ja aktivoi elimistön omia parantavia mekanismeja sekä lisää lihasten elastisuutta. KLASSINEN HIERONTA on pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja lihasjännitysten laukaisemiseen.

Lihasta muokataan erilaisin ottein, joita ovat sively, hankaus, pusertelu, rullaus ja ravistelu. Niiden avulla aineenvaihdunta tehostuu ja kireät ihoalueet saavat joustavuutta.

Klassinen hieronta sopii kivun lievitykseen, yleiseen rentoutukseen, ennaltaehkäisevään lihashuoltoon irrottamaan mahdollisia sidekudoskiinnikkeitä tai poistamaan aineenvaihduntajätteiden synnyttämiä lihaskovettumia. Klassiseen hieronnan rinnalla käytämme mobilisointia, joka on nivelliikkuvuuden edistämiseen kuuluvaa passiivista (hieroja tekee) ja aktiivista (asiakas tekee) niveltenliikeratojen toimintoja ja samalla venyttäviä hierontaotteita.

Hieronnan indikaatiot: SAA HIEROA
-lihasjännitys ja -kipu
-lihasperäinen päänsärky

Hieronnan vasta-aiheet: EI SAA HIEROA
(sydämentahdistin)
-kuumetila
-infektiot
-laskimotukokset
-syöpä (lääkärin luvalla)
-tyrä
-palo/paleltumavammat sekä luunmurtumat
-tulehdustilat, luukalvontulehdus, kihti
-nivelreuma, lihasreuma (kannattaa kysyä oman hoitavan lääkärin lupa)
-tuoreet vammat lihasrepeämät/ katkeamiset, ruhjevammat, jänteen tai nivelsiteen venähdys tai katkeaminen
-alkoholin vaikutuksen alaisena oleminen


JA KOTIIN AVUKSI OMIA KOTIHOITOVINKKEJÄ!